Wpływ warunków hydrolizy enzymatycznej wspomaganej ultradźwiękami na zawartość wolnych i związanych związków fenolowych w ekstraktach z wytłoków winogron

Wpływ warunków hydrolizy enzymatycznej wspomaganej ultradźwiękami na zawartość wolnych i związanych związków fenolowych
w ekstraktach z wytłoków winogron

DZIAŁANIE NAUKOWE W RAMACH PROGRAMU MINIATURA 7 FINANSOWANE ZE ŚRODKÓW NARODOWEGO CENTRUM NAUKI

Nazwa beneficjenta: Sieć Badawcza Łukasiewicz – Instytut Ciężkiej Syntezy Organicznej “Blachownia”

Nr umowy dotacyjnej: DEC-2023/07/X/ST4/00840

Wartość projektu: 48 785,00 zł

Kwota dofinansowania: 48 785,00 zł

Okres realizacji: 05.10.2023 – 04.04.2025

Cel projektu:

Oczekiwanym efektem naukowym projektu jest pogłębienie wiedzy dotyczącej zależności pomiędzy zastosowanymi warunkami ekstrakcji enzymatycznej wspomaganej ultradźwiękami a ilością i składem wyizolowanych związków fenolowych a potencjałem antyoksydacyjnym badanych ekstraktów z wytłoków winogron.

Kontakt

dr Natalia Stanek-Wandzel – Kierownik Projektu

tel.: +48 77 487 35 67
e-mail: natalia.stanek@icso.lukasiewicz.gov.pl 

Aleksandra Zub – opiekun finansowy projektu

tel.: +48 77 487 38 40
e-mail: aleksandra.zub@icso.lukasiewicz.gov.pl

[ninja_form id=17]

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds