Rozwój technologii nowej generacji wysokojakościowych środków smarowych, dla sektora rolno-spożywczego, gwarantujących bezpieczeństwo produkcji żywności

Rozwój technologii nowej generacji wysokojakościowych środków smarowych, dla sektora rolno-spożywczego, gwarantujących bezpieczeństwo produkcji żywności

PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ UNIĘ EUROPEJSKĄ Z EUROPEJSKIEGO FUNDUSZU ROZWOJU REGIONALNEGO
w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020. priorytet IV „Zwiększenie potencjału naukowo-badawczego”. Działanie 4.1 “Badania naukowe i prace rozwojowe”. Poddziałanie 4.1.2 “Regionalne agendy naukowo-badawcze”.

Instytucja wdrażająca: Narodowe Centrum Badań i Rozwoju

Projekt jest realizowany w ramach konsorcjum, w skład którego wchodzą: Lider konsorcjum: Instytut Technologii Eksploatacji – Państwowy Instytut Badawczy w Radomiu;

Członkowie konsorcjum:

  • Instytut Ciężkiej Syntezy Organicznej “Blachownia”
  • Przedsiębiorstwo Usługowo-Produkcyjno-Handlowe „MIND”, Sp. z.o.o.
  • PIEKARNIA s.c. St. M. K. Piątkowscy

Nr umowy o dofinansowanie: POIR 04.01.02 -00-004/ 16

Wartość projektu: 1 202 175,00 zł

Kwota dofinansowania: 1 088 427,60 zł

Okres realizacji: 01.02.2017 – 31.01.2019

Cel projektu:

Opracowanie proekologicznych środków smarowych, na potrzeby przemysłu spożywczego zgodnie z unormowaniami prawnymi obowiązującymi w Unii Europejskiej, spełniających wysokie wymagania eksploatacyjne, przy zachowaniu neutralności wobec środowiska naturalnego.

Kontakt

Kierownik projektu:
dr hab. inż. Jolanta Iłowska
tel. 77 4873197
faks 77 4873060

Osoba do kontaktu:
Katarzyna Kardasz
tel. 77 4873240
faks 77 4873260

[ninja_form id=17]

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds